insepo d.o.o. u skupini svega 0,19% najboljih poslovnih subjekata u Republici Hrvatskoj

Analitička tvrtka Bisnode, sada Dun & Bradstreet, provodi financijsku analizu poslovnih subjekata u okviru međunarodnog projekta. Bisnode Hrvatska stavila je društvo insepo d.o.o. u skupinu svega 0,19% najboljih poslovnih subjekata u Republici Hrvatskoj za 2020. godinu sa bonitetnom ocjenom AAA. Zbog utjecaja trenutne situacije, pandemije i njenih negativnih posljedica na gospodarstvo, Bisnode Hrvatska  je bila prisiljena usvojiti strože uvjete za dobivanje certifikata bonitetne izvrsnosti. Na osnovu strožih kriterija za prethodnu razdoblje te na temelju analize financijskih izvještaja u prethodnim godinama Bisnode Hrvatska je napravila prognozu uspješnosti u poslovanju za sljedećih 12 mjeseci. Procijenjena je da društvo insepo d.o.o. posluje izvrsno, a vjerojatnost za ulazak u jedan od negativnih događaja u sljedećih 12 mjeseci je izrazito niska:

  • stečaj, predstečajna nagodba ili likvidacija (vjerojatnost manja od 0,08%),
  • brisanje subjekta iz poslovnog registra (vjerojatnost manja od 0,81%),
  • neprekidna blokada transakcijskih računa više od 60 dana ili više od 90 dana sa prekidima (vjerojatnost manja od 0,41%)

što je referenca da smo siguran, ugledan i poželjan partner u narednom periodu.

      

 

 

 

 

 

Isto tako, društvu insepo d.o.o. za 2020. godinu je dodijeljen srebrni bonitet izvrsnosti. Navedeni bonitet dobivaju gospodarski subjekti koji ispunjavaju kriterije za izdavanje bonitetne izvrsnosti u jednom od razreda (A,AA,AAA) najmanje tri godine zaredom. U Hrvatskoj, u 2020. godini, od svih 255.471 registriranih poslovnih subjekata, samo 5,28% dostiže standard srebrne bonitetne izvrsnosti.

Na ovaj način potvrđuje se zacrtana misija, vizija te ciljevi definirani daleke 2010. godine, a našim sadašnjim i budućim partnerima daje sigurnost poslovanja kako iz perspektive financijske sposobnosti tako i iz perspektive odgovornog poslovanja u odnosu na ostala društva iz segmenta poslovanja.